Join – begeleiding

onderwijs & opvoeding

Mindset training voor (hoog)begaafde kinderen

Beste ouders,

Door de maatregelen die gelden in verband met het coronavirus is het helaas niet mogelijk te starten met de groepstraining MINDSET. Voorlopig gelden de landelijke afspraken tot na de meivakantie. De periode daarna is nu nog onzeker.

Het wordt moeilijk om de training nog voor de zomervakantie te starten én af te ronden.

Naast het feit dat het onzeker is of dat wel kan, zijn wij van mening dat de training effectiever zal zijn als we daar in het nieuwe schooljaar mee starten.

Ons plan is om de training in de maanden september/oktober te verzorgen.  

De kinderen die nu in groep 8 zitten kunnen dan uiteraard ook nog meedoen met de training.

Hopelijk hebben jullie begrip voor ons besluit. We houden hierover contact met jullie.

Met vriendelijke groet,

Ursela Goossens en Paula Schenk

Training Mindset voor (hoog)begaafde kinderen

Elk kind is van nature nieuwsgierig en heeft een sterke wil om dingen te leren.  (Hoog)begaafde kinderen kunnen echter hun motivatie voor leren verliezen wanneer leren moeilijk wordt. De mindset theorie van Carol Dweck geeft aan dat kinderen met een vaste mindset geloven dat hun eigenschappen en intelligentie vaststaan en dat hierin weinig tot geen verandering mogelijk is. Zo’n vaste mindset kan de ontwikkeling van kinderen belemmeren. Een groei mindset houdt in dat je gelooft dat je jezelf steeds kunt blijven ontwikkelen door inspanning en het opdoen van ervaringen. Een groei mindset zorgt voor motivatie en doorzettingsvermogen en helpt kinderen om het beste uit zichzelf te halen.

(Hoog)begaafde kinderen ervaren van jongs af aan dat ze veel dingen in één keer kunnen en dat ze veel dingen goed kunnen zonder daar erg hun best voor te hoeven doen. Ze zijn niet gewend om fouten te maken of dingen opnieuw te proberen voordat het lukt. Vaak worden ze geprezen voor hun talenten, maar deze complimenten kunnen een vaste mindset in de hand werken of versterken.

In de training Mindset voor (hoog)begaafde kinderen worden kinderen op weg geholpen bij het ontwikkelen van een groei mindset. Met behulp van het werkboek Mindset leren ze wat het verschil is tussen een vaste en een groei mindset. Hierbij komen verschillende thema’s aan bod zoals: de manier waarop je denkt, het aangaan van uitdagingen, het leren van fouten en doorzettingsvermogen. Er wordt gebruik gemaakt van afwisselende en creatieve opdrachten om te leren denken vanuit een groei mindset en hoe zij dit kunnen toepassen bij het werken aan eigen doelen.

Data:

De training bestaat uit 7 kinderbijeenkomsten en 1 ouderbijeenkomst. 

Na afloop van de training volgt er nog een afrondend gesprek met ouders en hun kind samen.

 

Voor wie?

(Hoog)begaafde kinderen in groep 5 t/m 8 van de basisschool en hun ouders.

 

Telefonische bereikbaarheid

De praktijk is telefonisch het beste bereikbaar op dinsdag- en donderdagochtend van 8.45  tot 11.45u. Onze secretaresse, Corian Kuiters, zal u dan te woord staan.

Buiten deze tijden kunt u een bericht achterlaten onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met ons op:

1 + 11 =

U kunt van deze website niets kopiëren.