Join 

onderwijs & opvoeding

Speltherapie

Speltherapie is een vorm van psychotherapie voor kinderen waarbij spel het uitgangspunt is. Wanneer ingrijpende gebeurtenissen of psychische problemen de ontwikkeling van het kind belemmeren, kan speltherapie een oplossing bieden.

Kinderen vinden het vaak moeilijk om te praten over hun problemen. Ze verwerken hun ervaringen door te spelen. In hun spel kunnen zij gevoelens uiten en verwerken. Speltherapie is een hulpmiddel om een gestagneerde ontwikkeling weer op gang te brengen. Door te spelen kan het kind zich ontspannen, zijn gedachten en gevoelens uiten en verwerken en experimenteren met ander gedrag. De speltherapeut biedt het kind de mogelijkheid tot het beleven van nieuwe ervaringen en helpt het kind om emotioneel en cognitief nieuwe inzichten te verwerven.

Speltherapie is geïndiceerd bij stagnatie in de sociaal-emotionele ontwikkeling en wanneer het kind niet op eigen kracht, of met hulp van zijn omgeving, weer in balans kan komen.

Speltherapie is voor kinderen in de ontwikkelingsleeftijd van drie tot dertien jaar.

Een therapie sessie duurt 45 minuten. De duur van de therapie is afhankelijk van de problematiek en het tempo van het kind.

Telefonische bereikbaarheid

De praktijk is telefonisch het beste bereikbaar op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 15.30 uur. Onze secretaresse Willeke Bezemer zal u dan te woord staan.

Buiten deze tijden kunt u een bericht achterlaten onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Tel: 0164-239415

Contact formulier

Contact formulier

error: Content is protected !!